cking'); } } ?> Sökmotoroptimering för pengar | Svenska pengar

Sökmotoroptimering för pengar

Om man är duktig på sökmotoroptimering så kan man tjäna bra med pengar på sina webbplatser. Vissa branscher är lättare att tjäna pengar på än andra, det beror på hur pass konkurrensutsatt den branschen är. Skulle vi exempelvis gå in på djupet och välja en bransch inom låneindustrin och försöka att ranka på plats 1-5 på sökordet “låna pengar” så skulle det dra in en hel del pengar i form av reklam. Men då krävs det som sagt att man är en hejare på sökmotoroptimering (SEO). Jag som driver denna webbplatsen äger ett flertal sajter inom olika kategorier som jag tjänar pengar igenom, det är dels för att jag vet hur man optimerar en sida för sökmotorerna.

Är du nybörjare inom området?
Om man är det så behöver man inte oroa sig, det tar tid att lära sig för alla. Man får testa sig fram, göra om och göra rätt. Det är inget man kan lära sig i skolan, man kan bara konstatera att något fungerar om man själv testar det. Man kan köpa så kallade online kurser inom sökmotoroptimering men dessa är oftast inte uppdaterade inom det senaste. När jag menar det senaste så menar jag att sökmotorerna uppdaterar ständigt sina rankningsregler och grundinställningar, och detta är inget som de går ut med till allmänheten oftast. Så för att se när de har gjort en större uppdatering så måste man hålla reda på sin rankning och placering på alla sökord i just sökmotorerna.

Hur kan man tjäna pengar på SEO?
Genom att hålla på med så kallad affiliate marknadsföring så tjänar man pengar genom att fixa kunder till andra företag. Och man behöver inte själv ha ett företag för att tjäna egna pengar, vem som helst kan göra det. Men de som kan SEO har en väldigt stor fördel, för de kan optimera en hel webbplats eller en del av den så att den hamnar högt upp i SERPen på ett specifikt sökord / sökmening.

Kan man tjäna pengar på annat inom sökmotoroptimering?
Ja, det finns flera andra sätt. Man kan ju alltid (om man är duktig) sälja sina sökmotoroptimerings kunskaper till företag som betalar stora summor pengar till den som kan. 1-2 miljoner kronor per år är inte ovanligt att stora företag betalar SEO-bolag för att optimerar så att de ligger bra till i sökmotorerna. Mindre företag kan även dem anlita en firma som kan sköta sökmotoroptimeringen till dem, men detta är oftast då inom en mindre konkurrensutsatt bransch.