cking'); } } ?> Domäner – går det att tjäna pengar? | Svenska pengar

Domäner – går det att tjäna pengar?

När det kommer till domännamn så finns det en hel del olika att välja på om man vill registrera ett. Sen så måste man även välja vilken toppdomän man vill köpa ett namn inom. Ska man bygga en svensk webbplats eller sälja en domän till en i Sverige som ska bygga en svensk hemsida så ska man helt klart rikta in sig på .SE, .COM, .NU, .NET eller .EU. Men det finns även många andra att välja på, men först och främst dessa är det som alla webbplatsägare vill ha en sajt under.

Så hur kan man dra nytta av detta och tjäna pengar på domäner?
Man kan genom att registrera ett flertal domäner som man själv tror kommer bli populära i framtiden. Sen så väntar man tills de blir det och säljer dem. Det kan vara inom branscher som ännu inte på kommits eller lediga domäner inom en bransch som finns idag. Men det är väldigt svårt att hitta, de flesta är redan upptagna! Ett domännamn kan man idag registrera från 39 kronor om året, det billigaste .SE är dock från 99 kronor per år just nu. Det blir billigare nästan varje år som går.

Tänk om man inte klarar att sälja en domän, då förlorar man ju pengar eller?
Både jag och nej, idag finns det reklamsidor som man kan ladda upp på sin parkerade domän som inte är aktiv och tjäna pengar på det sättet. Det tar inte lång stund att göra, skulle man räkna på det tidsmässigt så skulle det ta ungefär 3 minuter per domän. Du kan ansluta dig till Google Adsense för att få en html kod att ladda upp till din domän. När någon sen besöker din domän så tjänar du pengar, både var 1000:e visning och på varje klick på reklamen som automatiskt publiceras där. Gillar man inte företaget Google så finns alltid Sedo som är en väldigt känd webbplats för köp och försäljning av domännamn. Under kan du se en liten lista över de senaste domänerna som snart är sålda. Vill du, så kan du själv gå in och lägga ett bud just nu!

Handel med domäner är väldigt populärt. Då värdet av domäner blir större för varje år som går så höjs priserna hela tiden. Domäner som såldes förra året kan ha dubbelt värde idag så man ska verkligen inte vara rädd för att köpa. Är man en försäljare av domännamn så ska man däremot vara lite rätt för att sälja, man kanske inte får rätt pris för namnet man säljer.

En lista över redan sålda domäner.

Inte dålig summa för domänerna ovanför. Tänk om man hade tänkt på detta när Internet började bli populärt, då hade man köpt på sig en massa domäner som man visste skulle bli populära och tjänat en massa pengar! Något att tänka på när något annat så stort som Internet kommer bli användaraktivt i framtiden! Inte för att jag tror att det någon gång kommer att uppfinnas något så stort som Internet. Lucka till med att tjäna pengar på domäner genom att köpa, sälja och ha reklam där på.